icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Yellotec

Uniek: traineeship voor Veiligheidskundigen

Yellotec

De HSE-experts van Yellotec hebben alle kennis in huis op het gebied van Health, Safety en Environment. Een betere arbeidsveiligheid in de industrie kunnen we bereiken door kwalitatief te blijven groeien. Daarom is vijf jaar geleden het Yellotec Traineeship gelanceerd. Wat mogen pas afgestudeerde geïnteresseerden van dit traject verwachten?

Hoe is het traineeship ontstaan?

We merkten dat relatief weinig jongeren specifiek worden opgeleid tot Veiligheidskundigen in de industrie. Daarom besloten we een traineeship te starten waarin je in twee jaar wordt opgeleid tot HSE Consultant. Het is mooi om te zien hoe je iemands rugzak kunt vullen met kennis en ziet groeien in zijn of haar vakgebied.

Welke vooropleiding heeft de ideale trainee?

Onze trainees hebben meestal Integrale Veiligheidskunde afgerond, wat een vrij brede opleiding is. Het is voor Yellotec belangrijk om op te maken waar de interesses van de persoon liggen. Daarom kijken we naar de stages en de minors die iemand heeft doorlopen. Voor ons moet een potentiële trainee geïnteresseerd zijn in de technische kant van het spectrum, de bedrijfskant. En dat is soms flink vissen!

Hoe bereik je deze mensen?

Yellotec heeft een netwerk van opleidingsmanagers, maar natuurlijk gebruiken we ook kanalen zoals LinkedIn. Ook zijn we lang hoofdsponsor geweest van Young NNVK, een vakgroep door en voor jonge Veiligheidskundigen. Zij organiseren geregeld netwerkbijeenkomsten en inhoudelijke safety workshops.

En als je een potentiële trainee hebt gevonden?

Als na een klikgesprek blijkt dat er wederzijdse interesse is, is het de bedoeling dat je als trainee jouw eigen plan van aanpak voor de komende twee jaar schrijft. Hierin staat welke opleidingen en trainingen je gaat volgen en in welke branche jouw interesse ligt. Het zit in het DNA van onze consultants om zelf aan het roer van zijn of haar ontwikkeling te staan, dus dat verwachten wij ook van onze trainees. Evenals een fijne persoonlijkheid, leergierigheid en een sociaal karakter.

In die eerste twee jaar gaan onze trainees bij verschillende opdrachtgevers aan de slag en worden zij gekoppeld aan een buddy. Dit is een senior consultant van Yellotec, die zij als hulplijn kunnen inzetten. Dit kan bijvoorbeeld Gert zijn, maar ook een andere consultant. Dit is afhankelijk van de opdracht.

Wat er na die twee jaar gebeurt? Dan gaat de trainee -met alle nieuw verworven kennis- als junior HSE Consultant aan de slag. En werkt hij of zij als voltallig consultant aan mooie opdrachten voor onze opdrachtgevers.

Wil je meer weten over het traineeship bij Yellotec?

Neem contact op

Dé experts op het gebied van Health, Safety en Environment voor de industrie.