icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Yellotec
Klantcase

De borging van veiligheid bij de realisatie van een mega-sorteercentrum

yellotec

Vanaf 9 september rollen er bij DHL Parcel in Zaltbommel tot maar liefst 39.000 pakketten per uur van de band. Hiermee is het sorteercentrum de grootste van de Benelux. Tijdens de bouw van het nieuwe pand, werd er de afgelopen maanden ook hard gewerkt aan de opbouw van de XXL sorteerinstallatie. Yellotec’er Djulita Laros was hier -op het gebied van safety- bij betrokken. Namens haar opdrachtgever VanderLande nodigde zij ons uit om het eindresultaat te bewonderen. “We organiseren een kijkje in de keuken, omdat dit een project is om trots op te zijn!”

Naast een rondleiding door het sorteercentrum, kun je middels een demo zien hoe het systeem werkt.
Djulita Laros / Yellotec

 “Als je iets bestelt bij een webwinkel, doorloopt jouw bestelling een heel proces” vertelt Djulita. “Vanaf de webshop komt het bij het sorteercentrum. Het pakket wordt door de werknemers van DHL op het systeem van VanderLande gezet. De loopbanden brengen het pakket naar de sorter (de slagader van het systeem). Terwijl het pakket zich op de sorter bevindt wordt deze meermaals gescand en gecheckt, waarna de pakketten worden gesorteerd en naar de juiste uitgangen gestuurd waar de vrachtwagen of busjes klaar staan om deze naar het juiste gedeelte van het land te sturen.”

Djulita vervolgt: “De fysieke realisatie van het systeem heb ik de afgelopen maanden van A tot Z mogen meemaken: van een lege hal tot de opbouw van de installatie tot en met de oplevering naar DHL. Ik begeleidde het project op een veilige manier van werken. Je kunt je voorstellen dat de coördinatie van alle partijen en activiteiten, het werken op hoogte, de bewegende machines, en hijswerkzaamheden grote uitdagingen zijn.” In onder andere de arbeidsomstandighedenwet liggen de wettelijke kaders vast van alle onderwerpen op veiligheid. “Ik monitorde of deze richtlijnen en die VanderLande stelt op het gebied van veiligheid ook in praktijk werden gebracht. Ook zorgden we dat de algemene documentatie project specifiek was, om in de praktijk op terug te vallen.”

Voor Djulita was het haar tweede grote project na haar traineeship bij Yellotec. “Ik viel met mijn neus in de boter, met zo’n fantastische opdracht. Het was niet alleen leerzaam, maar ik had het ook erg naar mijn zin in het projectteam, waar samenwerken centraal stond. Dit soort projecten wil ik wel vaker doen!”

Nu de sorteerinstallatie klaar voor gebruik is en ook de rondleiding een succes was -er waren ook Yellotec-collega’s aanwezig om het eindresultaat samen te bewonderen- staan er weer nieuwe uitdagingen voor de deur. “Ik ga nu aan de slag met twee nieuwe opdrachten, bij Expert Group en voor VanderLande op Schiphol”, vertelt Djulita. “Die afwisseling van deze manier van werken is ontzettend leuk!”

yellotec
Djulita

Dé experts op het gebied van Health, Safety en Environment voor de industrie.