icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Yellotec
Nieuws 21/03/2019

Yellotec-kennissessie in het teken van de dag "Bewust Veilig"

Yellotec

Op 20 maart, de veiligheidsdag "Bewust Veilig", stond er een toepasselijke kennissessie op het programma. Het team van Yellotec kwam bijeen om, onder het genot van een hapje en drankje, te luisteren naar twee inspirerende sprekers op het gebied van veiligheidsbewustzijn.

Allereerst was het podium voor André van der Grift, specialist bij Tagpoint. Hij gaf o.a. een demopresentatie van de zogeheten Tagpoint-training. Dit digitale platform biedt leertechnieken op het gebied van veiligheidsbewustzijn. In de vorm van spelelementen, quizjes, foto’s, tekeningen, films en oefeningen welke zijn ontwikkeld in samenwerking met gedragspsychologen. Het doel? Werknemers leren veilige werkroutines eigen te maken.

“De gedachte erachter is: herkennen mensen gevaren nog wel? En hoe reageer je hierop?", legt Business Manager Jop uit. "Je ziet bijvoorbeeld een foto van een heftruck, die een man de lucht intakelt. Er lopen mensen om dit schouwspel heen die de man niet aanspreken op dit onverantwoorde gedrag. Kortom: je krijgt een situatie voorgeschoteld en denkt bewust na over situaties en hoe je hierop anticipeert.” 

Na de pauze werd het presentatiestokje overgedragen aan Yellotec-collega Ronald Overeem. Hij werkt aan renovatieproject de Waalbrug in Nijmegen.

Ronald praatte ons bij over het plan van aanpak dat hij maakte om de gezondheidsrisico's te beperken als je in aanraking komt met Chroom 6. "Dit is een stof die in verschillende industrieën gebruik wordt om verbindingen aan te gaan met chemische stoffen. Het beschermt bijvoorbeeld vliegtuigen en voertuigen tegen corrosie." 

Ook presenteerde hij het speciale kaartspel "De Weg naar Veiligheid©", dat zijn opdrachtgever Volker Wessel als invulling voor de nationale Veiligheidsdag ontwikkelde. "Het is een spel waarbij je als groep met elkaar in gesprek gaat over veiligheid. Over regels, dilemma’s en over gedrag. Vaak zit er een groot verschil tussen wat geschreven is, over wat hoort en de dagelijkse praktijk. We willen graag dat mensen eerlijk zijn tegen elkaar, praten over de risico’s die ze nemen en lopen, elkaar aanspreken en elkaar helpen."

Tijdens een volgende kennissessie gaan we dit spel met het hele team van Yellotec spelen!

Overzicht nieuws
Veiligheid
Spel: De weg naar Veiligheid

Dé experts op het gebied van Health, Safety en Environment voor de industrie.