icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Yellotec
Nieuws 08/11/2021

"Veiligheid is overal en men heeft het nodig"

Yellotec

Maak kennis met Katja Suksing, onze nieuwe HSE consult. Katja stelt zich aan ons voor.

Kun je jezelf (kort) voorstellen?

"Hoihoi! Ik ben Katja Suksing, 23 lentes jong en woon in Tilburg. Oorspronkelijk kom ik uit Thailand, waar ik tot mijn achtste heb gewoond. (Ondertussen ben ik redelijk verkaasd, met nog wel een Thais tintje). Momenteel woon ik op kamers met vier studenten en heb het goed naar mijn zin. De meesten die mij kennen zullen mij omschrijven als een stuiterbal, ik zit niet vaak stil. Ik boks graag en vind het leuk om te reizen. Verder ben ik een echte bourgsiondiër, tegen een borrelplank en een wijntje zeg ik geen nee."

"In juni 2021 heb ik de opleiding Integrale Veiligheidskunde afgerond op de Avans Hogeschool te Breda. Gedurende de minor ‘Expert Class bij bedrijven en organisaties’ kreeg ik de kans om de opleiding Middelbare Veiligheidskunde te volgen. Hiervoor heb ik stage gelopen bij KWS Eindhoven, waar ik onderzoek deed naar besloten ruimten van de asfaltcentrale. De minor heb ik succesvol af kunnen ronden, waarmee ik het MVK-certificaat op zak heb. Naast KWS Eindhoven heb ik buiten de minor ook twee keer stage mogen lopen bij het Korps Commandotroepen (KCT). De eerste keer was tijdens mijn derdejaars stage, waarbij ik een RI&E heb opgezet voor een opleiding binnen het KCT. Het KCT was mij zo goed bevallen dat ik daar ook mijn afstudeerstage heb gedaan. Hierbij ging mijn onderzoek over schietgeluiden en de effecten daarvan op de gezondheid en veiligheid van de deelnemers."

Waarom heb je passie voor jouw vak?

"Veiligheid is een breed begrip. Veiligheid is overal en men heeft het nodig. Wat Integrale Veiligheid zo leuk maakt, is dat men veiligheid vanuit verschillende perspectieven benadert. Zo kon ik aftasten welke gebieden van veiligheid ik leuk vond. In eerste instantie trok het vak arbeidsveiligheid niet meteen mijn aandacht in de schoolbanken. Mijn passie voor arbeidsveiligheid is begonnen toen ik stage ging lopen en meeliep in de praktijk. Ik ben gaan realiseren dat de theorie en wetgeving niet altijd toereikend zijn in de praktijk. Dat trok mijn aandacht, waardoor ik nog nieuwsgieriger ben geworden hoe veiligheid gewaarborgd kan worden, zodat het werkt voor verschillende partijen. De breedte, diepte, verschillende vraagstukken, aspecten en partijen maken arbeidsveiligheid zo interessant."

Waarom heb je gekozen voor Yellotec?

"Zoals eerder aangegeven kom ik net uit de schoolbanken rollen. Ik heb zelf nog niet veel ervaring opgedaan en wil dat dan ook gaan doen, zowel in de breedte als in de diepte. Ik vind afwisseling en plezier in het werk erg belangrijk. Yellotec biedt mij de kans om in verschillende keukens te kijken en met verschillende QHSE-vraagstukken aan de slag te gaan. Verder vind ik het super tof dat er een team van consultants is. Fijn om onderling elkaar te leren kennen en de ervaringen plus kennis te delen. Ik kijk er nu al naar uit!"

Vertel iets verrassend over jezelf?

"Ik zie er misschien vrouwelijk en onschuldig uit, maar diep van binnen houd ik van stoere en avontuurlijke uitdagingen. Ik ben niet snel bang en ik zoek graag risico’s op. Dat klinkt misschien onlogisch, zeker in de veiligheidsbranche waar wij proberen risico’s te vermijden of te verkleinen. Ik ben van mening dat als je de grenzen opzoekt, het je alert maakt. Hetzelfde geldt in de veiligheidswereld. Probeer de grenzen tussen theorie en praktijk op te zoeken, het kan soms verhelderend werken voor eventuele oplossingen of verbeterpunten. Natuurlijk zoek ik niet altijd het uiterste op, het moet immers wel veilig blijven. Safety first, right?"

Waar kijk je het meeste naar uit?

"Om mijn vleugels te spreiden zodat ik zoveel mogelijk ervaring op kan doen! Ik heb zin in de opdrachten, het ontmoeten van het Yellotec-team en de verschillende experts."

katja
Katja Suksing /
HSE expert

Dé experts op het gebied van Health, Safety en Environment voor de industrie.