icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Yellotec
Nieuws 16/11/2018

Stress en veiligheid

veiligheid

Stress is goed voor je! Goede stress geeft focus, helpt je je doelen behalen en geeft je adrenaline. Maar teveel en te lang stress doet juist het tegenovergestelde. In het werk, waar je als veiligheidskundige….. juist scherp moet zijn en geen fouten kan veroorloven, kan daardoor de spanning snel oplopen. Teveel en te lang werken met stress en daarbij geen herstel nemen kan uiteindelijk leiden tot een burn out. Vermoeidheid, prikkelbaarheid, slaap- en concentratieproblemen zijn bijvoorbeeld een aantal kenmerken.

Arboned ziet dat het aantal burn-outs onder werknemers stijgend is. Dat is alarmerend omdat burn-out een diagnose is waarmee mensen lang thuis zitten. Daar gaan veel kosten mee gepaard voor werkgevers en veel leed voor de mensen zelf, beiden reden tot zorg. De kosten voor één burn-out lopen gemiddeld op tot ongeveer 60 duizend euro. (bron Arboned)

In Nederland gaat de burnout-patiënt vooral naar de bedrijfsarts, huisarts en psycholoog. Er zijn behandelrichtlijnen, maar de woorden sport, bewegen en inspanning zijn nog nieuw.

Bewegen en naar buiten gaan, helpt je om te ontspannen en energie op te doen. Hierdoor is sport en bewegen niet alleen goed als onderdeel van de behandeling bij een burn-out, maar ook preventief een belangrijke factor. Er is zelfs gebleken, dat je door hardlopen  weer breinkracht kweekt. (bron Runnersworld) Elke vorm van sport is goed, zelfs wandelen. Maar hardlopen is het beste onderzocht. Wil jij ook weer in beweging komen, zodat je die stress kan laten zien wie de baas is?

The Stressmanagement Company en Workout-Side hebben samen een workshop ontwikkeld waarin we bewustwording van stress en energie met sporten en bewegen combineren. Waar continu stress je frustreerd, soms zelfs verlamt en je hersenen laat krimpen, helpen wij je aan extra energie en power om het tij van stressklachten te keren.  Onze workshop is genaamd “Bye Bye stress, Hellooo Energy!” en concreet leer je hoe je je alledaagse stress onder controle krijgt of houdt, zodat je deze positief kan inzetten en je weer energie krijgt. Daarnaast komen we letterlijk in beweging! We zijn een uur lekker buiten bezig met mindful running en bootcamp oefeningen. Onze ervaring leert dat deelnemers zich na deze workshop energiek, fit en geïnspireerd voelen. Geïnspireerd om werkplezier en werkstress in goede balans te houden of brengen.

Spreekt je dit aan of wil je meer informatie, kijk dan op www.thestressmanagementcompany.nl

Overzicht nieuws

Dé experts op het gebied van Health, Safety en Environment voor de industrie.