icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Yellotec
Nieuws 10/06/2022

Ricardo Papilaja: “Yellotec voelt als mijn eigen bv”

Yellotec

Na zijn start in september 2021 als Business Manager bij Yellotec, staat Ricardo Papilaja sinds januari dit jaar alleen aan het roer. Zijn twee voorgangers droegen het stokje aan hem over. Hij kreeg de vrijheid om waar nodig verbeteringen aan te brengen. “Financieel gezien is Yellotec een gezond bedrijf, maar in de bedrijfsvoering valt hier en daar nog winst te behalen”, aldus Ricardo. Hij vertelt wat we van hem en Yellotec in de toekomst kunnen verwachten.

Naar eigen hand

Ik heb lang niet geweten wat ik wilde doen met mijn carrière buiten het voetballen om. Van accountmanager tot adviseur in verzekeringen, ik maakte best wat omzwervingen tot ik uiteindelijk in de detachering terecht kwam. Vaak kwam ik bij bedrijven terecht via sponsoren van mijn voetbalclub. Iets wat niet slecht was voor mijn carrière. Ik kon aan de slag bij bedrijven in de techniek en de milieusector. Via Business Manager Marcel Haas van RO Partner kwamen in gesprek over Yellotec en al snel kon ik aan de slag gaan. Mijn voorgangers hebben al iets moois neergezet. Toen zij beiden bij Yellotec waren vertrokken, stond ik er ineens alleen voor. Iets wat ik niet had verwacht. Ik ben nu bezig met een traject voor een duidelijke missie, visie en strategie. Dat kan ik helemaal naar eigen hand zetten.” 

Afspraken maken en in gesprek blijven

“Wat betreft bedrijfsvoering heb ik een duidelijk beeld waar ik met Yellotec naartoe wil. Alle afspraken met zowel onze eigen professionals als onze opdrachtgevers moeten goed worden vastgelegd. Daarnaast voeren we elk kwartaal evaluatiegesprekken met onze professionals. Zo komt niemand voor verrassingen te staan. Ik wil helder zaken doen, duidelijke afspraken maken en met elkaar in gesprek blijven. Soms kan iets anders lopen dan vooraf gedacht of gepland. Door erover in gesprek te blijven, kun je aanpassingen doorvoeren om alsnog tot een goed resultaat te komen waar beide partijen tevreden over zijn. Naast dat we organisaties helpen met het aanvullen van het team met een HSE-professional, adviseren we ze ook. Dat is waar we sterk in zijn. Vanuit een bedrijf is vaak wel duidelijk waar ze iemand bij nodig hebben, maar misschien kunnen wij dat op een andere manier invullen dan zij voorafgaand denken. Wanneer we een opdracht krijgen kijken we met het team hoe daar invulling aan te geven en vervolgens welke professional daar het best bij past.” 

Matchmaker

“Het mooiste aan mijn werk vind ik het contact met de professionals en opdrachtgevers. Dat verloopt heel prettig. De een zoekt een invulling voor het bedrijf en de ander zoekt iets qua opdracht. Het is mooi om dat bij elkaar te brengen en er een match van te maken. Mijn functie als Business Manager is een 360 graden rol. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de uren en salarisbetaling van de professionals en kijk met opdrachtgevers naar wat ze nodig hebben en hoe we daaraan kunnen voldoen. Het voelt echt als mijn eigen bv. En daarbinnen vind ik het belangrijk om transparant te zijn. Ik wil een gezonde organisatie neerzetten waar we de komende jaren mee vooruit kunnen.” 

Eigen ambassadeurs

Momenteel ben ik met een externe partij bezig te onderzoeken hoe we nu in de markt staan. Met als stip aan de horizon dat we vanuit Yellotec niet op zoek moeten naar opdrachten, maar dat de opdrachtgevers naar ons toe komen. Daarvoor willen we de naamsbekendheid in de markt vergroten. Wat heb ik daarvoor nodig? Wat hebben de professionals nodig? En hoe kunnen we dat met z’n allen bewerkstelligen? Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Voorlopig sturen we op de tevredenheid en het behouden van onze professionals en opdrachtgevers. Daarom maken we duidelijke afspraken met iedereen en behandelen we iedereen ook op dezelfde wijze. Dat is wel zo eerlijk. Daarnaast zorgen we voor inhoud en kennis bij onze professionals en doen we tussendoor leuke dingen. Tijdens de kwartaalmeeting vertel ik hoe we ervoor staan met het bedrijf, maar genieten we ook van een hapje en een drankje. Dat is hoe we onze mensen aan ons binden en onderling een echt teamgevoel creëren. Zo worden onze professionals onze eigen ambassadeurs. En die hebben we nodig, want we willen over 3 jaar een verdubbeling van het aantal professionals bewerkstelligen. Dat vraagt wat van ons allemaal. Yellotec moet binnen de HSE markt één van de grootste en beste detacheringsbureaus worden. Dat is waar we ons de komende jaren op gaan focussen.” 

Overzicht nieuws
Yellotec
Ricardo Papilaja /
Business Manager

Dé experts op het gebied van Health, Safety en Environment voor de industrie.