icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Yellotec
Nieuws 06/04/2022

“Ook als junior functioneer ik op expertlevel”

Yellotec

Na zijn studies Integrale en Middelbare Veiligheidskunde besloot Niels Gradussen als Yellotec’er aan de slag te gaan. Zijn traineeship biedt hem mooie kansen om zich verder te ontwikkelen en ervaring in de praktijk op te doen. Hij vertelt over zijn opdrachten als HSE’er.

Kijkje in de keuken

“Met het traineeship van Yellotec kan ik een kijkje nemen binnen de keukens van verschillende bedrijven. Mijn eerste opdracht was het opstellen van een V&G-plan en het houden van veiligheidstoezicht bij E-MAX in Kerkrade. E-MAX is specialist in het gieten en extruderen van circulair aluminium. Hierbij wisselde ik het werk af met een andere collega van Yellotec. Eén dag in de week was ik op locatie aanwezig en de andere twee dagen werkte ik documentatie stukken uit. Ik kwam al snel terecht bij een nieuwe opdracht, bij Vanderlande - Crocs te Dordrecht. Ik mocht er aan de slag als Health and Safety Officer bij de bouw van het logistieke automatiseringsproces (fastpick-solution).’’

Machineveiligheid en elektrotechniek

“Als vervolgstap werd ik voorgesteld bij ASML, waar ik fulltime aan de slag kon bij corporate Safety. ASML is het belangrijkste Nederlandse hightechbedrijf en de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie. Ik ben momenteel werkzaam bij Development en Engineering (D&E) op de afdeling Lab & Tool Safety. Ons team houdt zich bezig met de veiligheid van diverse machines en set-ups waarbij het mitigeren van risico’s op nummer 1 staat.

Ik kwam er tijdens mijn werk bij ASML achter, dat ik mij graag wilde verdiepen in Elektrotechniek en Machineveiligheid. Yellotec heeft mij direct de mogelijkheid geboden om een opleiding Elektrotechniek, en een masterclass Machineveiligheid te laten volgen. Deze kennis kan ik direct gebruiken om de veiligheid van processen en systemen binnen ASML te verbeteren. "

Toekomst

“Ik weet inmiddels dat ik me in de machineveiligheid wil specialiseren en daarin wil blijven werken. Daarom wil ik graag na mijn opleiding Elektrotechniek, de training Certified Machinery Safety Expert (CMSE) volgen. Dit is een wereldwijd erkende kwalificatie op het gebied van Machine Safety.
In een volgende stap wil ik wellicht de opleiding Hogere Veiligheidskunde volgen, zodat ik leer om ook op beleidsmatig niveau naar veiligheidsvraagstukken te kijken. Echter heb ik hier eerst meer praktijkervaring voor nodig. Hier ben ik momenteel druk mee bezig.”

Vertrouwen

“Voor mij is het belangrijk dat ik aan de slag kan bij een bedrijf die mij vertrouwt in wat ik kan. Ik vind het fijn om lekker zelfstandig aan de bak te gaan. Dat is gelijk ook het fijne aan Yellotec. Ik draai direct mee als veiligheidsconsultant bij een opdracht. Ik loop vanzelf tegen problemen aan en in dat geval kan ik terecht bij een senior consultant van Yellotec om mij weer verder op weg te helpen. Ook bij ASML doe ik het niet alleen, ik werk in een team om samen problemen op te lossen. Sommige complexe systemen kunnen weleens een uitdaging zijn. Door een sterk samenspel binnen het team en gesprekken met machine-eigenaren, kom je samen tot een verbeteringsplan. Ondertussen zie ik mezelf niet eens meer als trainee, ik functioneer op expertlevel. Doordat je eenmaal aan het werk bent, groei je heel snel in je expertise.”   

Overzicht nieuws
Yellotec
Niels Gradussen /
HSE PROFESSIONAL

Dé experts op het gebied van Health, Safety en Environment voor de industrie.