icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Yellotec
Nieuws 21/09/2021

"Ik kijk ernaar uit om mij te ontpoppen tot een echte veiligheidsexpert"

Niels

Maak kennis met Niels Gradussen, onze nieuwe HSE-trainee. Niels stelt zich aan ons voor.

“Mijn naam is Niels, ik ben 23 jaar en kom net de schoolbanken uitgerold. Ik rondde drie maanden geleden de studie Integrale Veiligheid in Den Bosch af. Tijdens deze studie heb ik de mogelijkheid gehad om tijdens mijn minor ook de studie Middelbare Veiligheidskunde te behalen.”

“Na mijn eerste stage bij Holland Security Group kreeg ik de opdracht om een bedrijfs-RI&E te maken. In die periode werd ik verliefd op het vakgebied Safety en besloot ik -tijdens mijn tweede stageperiode- bij Koninklijke Nooteboom Trailers aan de slag te gaan.”

“Dit bedrijf is een grote speler in de trailerwereld, met veel internationale opdrachtgevers. Tijdens deze tweede stage hield ik mij bezig met machineveiligheid. Denk aan het maken van een machine-RI&E (onder poederdek lasmachine), het CE-markeringstraject, de complete inventarisatie van alle elektrische gereedschappen en machines en het plaatsen van gevaar-en risicobebording.”

 

“Omdat deze stage voor beide partijen goed beviel, kreeg ik de mogelijkheid om ook mijn afstudeeropdracht bij Nooteboom Trailers uit te voeren. Ik deed onderzoek naar de uitvoering en implementatie van de NEN3140. De NEN3140 is de norm voor elektrische installaties en arbeidsmiddelen die onder de laagspanningsrichtlijn vallen. Hierbinnen heb ik mij beziggehouden met de juiste toewijzing van verantwoordelijke en vakbekwame personen, opleidingen, werkplannen, LoTo (To)-procedures, schakelbrieven, aanwijzingen, LMRA en audits.

“Hiernaast hield ik mij bezig met de RI&E en de CE-certificatie van de gloednieuwe verplaatsbare lascobot van Nooteboom. Een cobot is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. De lascobot bestaat uit twee geassembleerde (de cobot en het lasapparaat) die beide CE-gemarkeerd zijn, maar waarin dit voor de totale installatie nog gedaan moest worden. De RI&E is door een HVK’er getoetst, waardoor de lascobot uiteindelijk CE is gemarkeerd.”

“En nu ben ik dus als trainee aan boord gestapt bij Yellotec. Ik kijk er naar uit mijzelf door trainingen en ervaring te ontpoppen tot een echte veiligheidsexpert, waardoor ik binnen (diverse) bedrijven het verschil kan maken.”

“Ik ben momenteel samen met collega Rick Cuijpers begonnen bij E-max. Dit is een aluminiumfabrikant waar nieuwe smeltovens worden geplaatst. De opdracht is om een overkoepelend V&G-plan te schrijven en deze binnen het bedrijf te implementeren.”

Overzicht nieuws
Yellotec
Niels Gradussen /
HSE expert

Dé experts op het gebied van Health, Safety en Environment voor de industrie.