icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Yellotec
Blog 12/11/2018

Introductie HSE trainee: Joey Couwenberg

yellotec

In 2015 ben ik afgestudeerd als Integraal en Middelbaar Veiligheidskundige. Sindsdien ben ik als consultant actief in de veiligheidswereld. Als veiligheidskundige is mijn doel om een bijdrage te leveren aan een veilige en gezonde werkomgeving. Elke dag naar hetzelfde bedrijf rijden dag in dag uit zie ik niet zitten, vandaar dat mijn keuze is gevallen om als HSE consultant op projectbasis te werken.

Young professional
Met mijn 24 jaar ben ik nog een groentje. Vanaf 2016 tot en met september 2017 heb ik gewerkt bij een trainings- en adviesbureau.

Mijn opdrachten heb ik door heel Nederland uitgevoerd, van het geven van een training preventiemedewerker tot aan het implementeren van een VCA* handboek. Mijn klantenbestand was zeer gevarieerd, van Gemeenten tot aan BRZO bedrijven. Het mooie hiervan is dat je jezelf als kameleon moet bewegen tijdens de verschillende projecten, iedere klant op een eigen manier benaderen en adviseren. In deze periode heb ik veel ervaring en kennis mogen op doen omtrent het schrijven van Risico- Inventarisaties & -Evaluaties, Functierisicoprofielen en het verbeteren van de veiligheidsbewustzijn op de werkvloer. Daarnaast heb ik veel ervaringen met mijn cursusdeelnemers mogen delen, waarbij heftige ongevallen maar ook ludieke bijna ongevallen ter sprake zijn gekomen. Deze wil ik graag in de toekomst ook met u delen!

HSE trainee bij Yellotec
In februari 2017 ben ik dankzij de bijeenkomst van Young NVVK in contact gekomen met Yellotec. Na een aantal gesprekken en het bespreken van mijn gewenste toekomst binnen de veiligheidswereld, is de keuze gemaakt om mijn carrière bij Yellotec te vervolgen. Wat mij overtuigd heeft is het feit dat je als consultant zelf mag bepalen welke projecten je aan wilt gaan. De vrijheid krijgt om samen met de klant de kaders te bepalen en deze vervolgens uit te voeren, waarbij in mijn geval de focust ligt op de chemische industrie. Mijn interesse ligt op het veilig werken met gevaarlijke stoffen. Doordat de gevaarlijke stoffen kant voor mij nog relatief nieuw is, heb ik de keuze gemaakt om als trainee te starten. Dit zodat mijn ervaren collega’s mij ondersteunen als ik vastloop of informatie nodig heb.

Waarom een traineeship ook voor de klant interessant is
Een klant verwacht een hoge kwaliteit van ons. Waarom is de inzet van een trainee dan interessant?
Als trainee wordt je ondersteunt door één of meerdere ervaren veiligheidskundigen binnen Yellotec. Deze staan op de achtergrond en controleren daar waar nodig de geleverde diensten van de trainee. Zo betaald de klant het tarief van een trainee maar krijgen de kwaliteit van een senior. Om ervoor te zorgen dat de geïnvesteerde tijd van de klant in de trainee niet verloren gaat, heeft de klant (in samenspraak met de trainee) na 2 jaar de mogelijkheid om de trainee kosteloos van ons over te nemen.

Overzicht blogs

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven veiligheidsconsultants? Kom ons team versterken!