icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Yellotec
Blog 20/01/2021

Een (werk)ongeluk zit in een klein hoekje

Yellotec

Ondanks de vele investeringen van verschillende bedrijven is het blijkbaar toch ingewikkeld om veiligheid top of mind te krijgen. De cijfers liegen niet: het aantal arbeidsongevallen in Nederland loopt op. 

Hoe krijgen we bedrijven en werknemers nou zo ver dat veiligheid daadwerkelijk een onderdeel wordt van het proces en niet iets is "op het lijstje dat afgevinkt moet worden"? Wetgeving is ervoor om hier een richting aan te geven en de bedrijven de verantwoording om hier serieus mee om te gaan.

Het is mogelijk om met de juiste kennis veiligheid te borgen in je processen. Vaak zie je ook dat werkzaamheden efficiënter, sneller en tegen lagere kosten verlopen op het moment dat hier van te voren goed over nagedacht is. Bijvoorbeeld door een toolboxmeeting of een taak risico inventarisatie of een werkzame RI&E of Contractor management systeem.

Strekking van het verhaal: optimaliseren van veiligheid op de werkvloer én hier de juiste acties aan verbinden is een vak. Laat dit dan ook over aan een professional.

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met mij op, via remko.monshouwer@yellotec.nl 

Overzicht blogs

Dé experts op het gebied van Health, Safety en Environment voor de industrie.